Mission 1: Membuat Gulab Jamun (Indian Dessert)

       Sekitar sabtu 2 minggu lalu, “Ka Pus” seorang teman seperguruan dari kelas Kathak Dance nge-chat di WA, dimana disitu Ka Pus bilang: “Eh iya aku bawa Gulab Jamun nanti cobain yaa.”      “Gulab Jamun, apaan tuh? Gula Jawa?? mungkin yg makanan gula2 merah berkacang itu kali., haha”         Pas sampai tempat les, saya langsung […]

How To Maintain Your Oral Health During Orthodontics Treatment

           One of main goal of orthodontics treatment is make a good estetics for your teeth esp when your smiling,, :D.  I think everyone must be desired to have a beautiful smile esp who is dealing with entertainment, public, or doctor field itself.        Anyway when this braces (orthodontic tool) attached to your […]

Grand Wedding Expo 2014 Jakarta

      Grand Wedding Expo 2014 Jakarta was organized by Reed Panorama Exhibitions (RPE).  This event was created for *esp* brides and grooms who want to create romantic wedding party *or to make their *dream w/ their unique concept* wedding party come true. Haha *wink-wink*        Moreover,  this is the right place for every wedding vendor […]

Temulawak (Curcuma xanthorrhiza Roxb) VS Bakteri (Streptococcus mutans) (Part 1)

Introduction:  Wah tumpukan buku2 dan file di meja kamar saya sudah semakin meninggi.  Sebelum tingginya mengalahkan tinggi Rameswaram TV Tower yg hampir runtuh (Suatu menara di belahan India dgn ketinggian 323 meter) dan kalau sampai  dilihat sama manager, bisa kena amuk.. HUFFT, mending sore ini  dipilah pilih mana yg kira2 udah jarang dibaca dan gak kepake […]

Ghunghroos

         Ghunghroos are the “tinklebells” or “jingle bells” which are used to adorn the feet of dancer.  When tied to the feet, they are played by the act of dancing.  They may also be played by hand.  This instrument evolved from the payal which are traditional anklets worn by women in India.      There are […]

“Dangdut is the music of my country”

             Berawal dari habis ngeliat si omesh sama wendy cagur di salah satu acara Tv Show minggu malem yg menurut saya suaranya makin bagus aja nyanyi livenya walaupun backround mereka bukan penyanyi, (memang jam terbang itu salah satu aspek penting kalau mahu jd penyanyi,,lol).  Acara ini memang kyknya sering nampilin para artisnya untuk nyanyi ++ […]